tisdag 28 juni 2011

Vilken härlig dag på simstadion i Varberg

Det var ett förväntansfullt gäng som samlats på fritids imorse. Ryggsäckarna var laddade med matsäck, badkläder, handduk, solcreme, puffar och lite kosing.
Vid niotiden traskade vi ner till busshållplatsen för färd in till Kungsbacka. Väl framme på stationen köpte Anna och Malin tågbiljetter vid en slags automat. Lätt och smidigt!
Klockan 10 gick tåget till Varberg och det fanns gott om platser, så de flesta kunde sitta ihop med en kompis.
Från Varbergs station fick vi sedan gå till simstadion men det var väl värt besväret. Vi passerade fästningen och det var roligt att höra på ettornas diskussion och minnen från skolresan 2010.

Så, här ser det ut inne på simstadion. Fyra olika bassänger varav en med trampolin och hopptorn. Innan vi hoppade i plurret tog vi en liten fika. Sedan blev det bad och plask en lång stund innan det var dags för lunch. Det är så härligt att se barnen njuta av innehållet i sina matsäckar och visst minns vi alla hur det var med dessa härliga utflykter i barndomen, eller? ;)

Vår vikarie Martin är guld att ha, varken Anna eller Malin hade frivilligt hoppat från hopptornet, ja, knappast från trampolinen heller. Han fick också vara i hoppbassängen när våra små våghalsar gjorde bomb och ljushopp så det stänkte härliga till:)
Efter mycket bad , hopp samt en del simning i motionsimningsbassängen åts det lite mera och en hel del pausade genom att leka pantgömme. Underbart!!
Vid två tiden började vi packa ihop oss för att göra ett efterlängtat stopp i glasskiosken, innan det var dags att gå till stationen för att påbörja hemfärden.

Man fick välja nästan vad man ville. En del ville ha karamellströssel, en del ville ha kulglass.....


En del ville ha denna chokladvariant fast den var inte helt lätt att äta. Skönt var det allafall med en stunds glasspaus i parkens skugga.


Barnen konstaterade att glass är kanongott men svårt och lite kladdigt att äta:) Tur att fröken hade packat med sig en massa extra servetter;)


Med många glassar i små söta barnahänder kom genast en liten skock änder som hoppades på rester. Riktigt närgångna var de. Några av barnen kunde inte låta bli att bjuda på lite bullrester
och då fick vi även sällskap av ett par trutungar.

Med proppmätta magar traskade vi sedan till tåget och hemresan blev nog lite mer pirrig då väldigt många fick sitta med en helt främmande människa.


Det var ett glatt men trött gäng som klev av tåget på Kungsbacka station klockan fyra. Några blev hämtade direkt , andra fick följa med på bussen till Vallda.


Vi kan konstatera att det blev en fantastiskt härlig dag och att det är dyrare att åka buss t/r Vallda -Kungsbacka än vad det är att ta tåget Kungsbacka - Varberg t/r.

Simstadion är absolut värt ett besök, barnen har möjlighet till märkestagning och när det blåser är det lä;)


Imorgon tänkte vi försöka ordna så att ni får se ett bildspel med foton från dagens event. Det kan ni ju spana in , när ni hämtar barnen:)

Inga kommentarer: