måndag 30 maj 2011

Veckobrev v.22 - Trasten 1P

Skolarbete
Nu närmar det sig verkligen slutet av årskurs 1 så vi försöker avsluta mycket av det skolarbete som är igång. Denna vecka ska vi försöka att arbeta klart med vårt sagoskrivande. Det är verkligen roligt att se skrivlusten hos många av barnen dessa lektioner. I matten arbetar vi med stapeldiagram, där vi tillsammans ska göra ett diagram över de sagor vi läst och se vilken saga som är klassens favorit. Eva kommer i matten att arbeta med talen upp till hundra, att räkna upp till hundra och börja att träna på talens grannar upp till hundra. Barnen har avslutat sitt arbete med allemansrätten och de fick förra veckan med sig en folder hem om detta. Fråga gärna barnen hemma om vad man har för rättigheter och skyldigheter när man är i naturen. Slutligen så har alla också fått med sig ett diplom hem för att vi nu är klara med ALLA bokstäver i alfabetet.

Händelser/aktiviteter
Skolresa den 13/6. Ett utskick med information om detta fick barnen hem idag i sina meddelandeböcker. Viktigt för er att veta är att skoldagen börjar tidigare 8.20 samt att vi slutar senare 14.30. Matsäck för en hel dag och kläder efter väder! Läs mer om resan i utskicket.

Skolavslutning 15/6 kl: 09.00 Vi samlas i klassrummet för att sedan gå ner tillsammans till skolgården där den gemensamma avslutningen kommer att vara. Mer information om denna dagen kommer lite längre fram.

Läxor
Läsläxa - Vikigt att läsa en stund varje dag!! Spelar ingen roll vilken bok man läser, det viktiga är att man läser.

Ma-läxa i boken + stencil med uppgifter.

Trevlig vecka
önskar,
Anna, Petra, Eva och Karin

Inga kommentarer: