måndag 30 november 2009

När första ljuset brinner...



"När första ljuset brinner står julens dörr på glänt,
och alla är så glada att fira få advent!"

Ja, då var första ljuset tänt och imorgon är det dags för våra julkalendrar. Ni må tro att barnen är förväntansfulla! I både Ugglan och Sparven kommer paketdragningen att ske på följande sätt:Vi har en skål där alla barnens namn finns på små lappar. Varje dag drar man en namnlapp och den vars namn blir draget, får paketet med dagens nummer på.

I Sparven jobbar barnen med en julbok, idag har vi skrivit fakta om advent. På morgonsamlingen läser vi "Marias lilla åsna". En mysig berättelse som berättar om hur det var för Maria och Josef fram till dess att Jesus fötts, anledningen till att vi idag firar jul!

Ugglorna kommer att ha julpyssel tillsammans med Albatrossens sexåringar. Exakt vilken dag det blir, återkommer vi med.

Imorgon startar årets julkalender, spännande med supersnälla silver Sara och Stål Henrik. De barn som har morgonomsorg kommer att få möjlighet att se julkalendern på fritids kl. 07.15. Efter detta går vi till frukost.

Nästa tisdag (8/12) är det dags för levande julkrubba. Bussen kommer gå strax efter åtta, så det är väldigt viktigt att alla barn är här i tid!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Jag var med idag på morgonen och det var jätte mysigt! Barnen lyssnade till susan när hon läste i boken och det var tända ljus och alldeles tyst. Härligt!

Ann-charlotte/Sebastian.