torsdag 7 april 2011

Veckobrev för Ugglan

Denna veckan hoppade vi över gympan på tisdagen. Istället hade vi "Stråklekar". Årskurs F-6, i stråket Pelikanen, hade olika organiserade lekstationer ute på skolgården. Detta gör vi för att öka sammanhållningen på skolan och för att öka kamratskapen över åldersgränserna. Detta blev en mycket lyckad förmiddag. Vi kommer att göra om det en gång till, senare under våren.

På temat tränade vi halvtimmar på klockan. Vi jobbade i vårt klockhäfte och gjorde klart flera almanackor.

På musiken tränade vi på olika nallesånger inför vår nallefest, som vi ska ha senare i maj. Info kommer när det börjar närma sig.

På bilden jobbade några barn med att göra collage i en av grundfärgerna, gul, röd eller blå. Detta kommer att sättas upp i klassrummet när alla är klara.

Vi har också jobbat med känslor. Denna veckan var det känslan "ensam". Vi diskuterade om: När känner du dig ensam? När är det skönt att vara ensam? Barnen fick rita om detta i sitt "känslohäfte".

I utegrupperna var vi naturdetektiver. Barnen fick gå på upptäcksfärd i skogen
med luppar och förstoringsglas. De letade efter spår, gnag, spillning, bon etc. Vi hittade bl a harbajs, rådjursbajs, gnagda kottar och spår efter insekter på omkullvälta trädstammar.


Tack för en bra vecka!
Vi ses på måndag.

Anna, Malin, Monica, Sanna.

Inga kommentarer: