Ingredienser:
300 gr fläskfärs
2 ägg
1/2 tsk salvia
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
1/2 burk krossade tomater
2 dl vitt matlagningsvin (om man har hemma, det går bra med vanligt också)
1 bit (ca 15 -20 cm) purjolök
persilja till garnering
olivolja
Serveras gärna med:
Vanliga spaghetti och en fräsch grönsallad
Blanda fläskfärsen, äggen, pressade vitlöksklyftor, salt och kryddor. Låt gärna vila en stund. Forma sedan färsen till avlånga bullar och bryn dem därefter lätt i oljan.
Tillsätt de krossade tomaterna samt vinet. Om man inget har hemma, tillsätt lite vatten. Låt småputtra i ca 15 minuter. Skär purjolöken i bitar och låt koka med bullarna i några minuter. Garnera med finklippt persilja precis innan servering.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar